Polyetylen (PE) er et ypperlig og miljøvennlig materiale
med enestående egenskaper – spesielt innen vann- og
avløpssystemer samt oppbevaring av ulike væsker.

Innenfor produksjon av plastmaterialer er polyetylen (PE) en av de mest brukte termoplastene i dagens marked. Denne allsidige plasten har unike egenskaper som gjør den til et populært valg for et bredt bruksområde. 

Den ideelle løsningen

Polyetylen (PE) er en termoplast som har vist seg å være et ypperlig materiale for en rekke anvendelser, spesielt innen vann- og avløpssystemer samt oppbevaring av ulike væsker. Dette skyldes de enestående egenskapene som PE-materialet innehar.

Lang levetid

PE har en dokumentert evne til å motstå nedbrytning og beholde sin kvalitet over lang tid. Dette gjør det til et langsiktig valg for infrastrukturprosjekter som vannledninger og avløpssystemer. Dagens materialer sannsynliggjør levetiden ved +20 grader og full statisk trykk, til å være >200 år. Kjemisk levetid angis til å være >500 år. Lave temperaturer og saltvann øker levetiden betraktelig.

Korroderer ikke

PE korroderer ikke og tåler påvirkning fra de fleste kjemikalier. Dette gjør det ideelt for bruk i vann- og avløpssystemer, hvor det tåler kontakt med et bredt spekter av væsker uten å brytes ned eller ruste. Svart PE gir enestående UV-motstand.

Resirkulerbart

PE er en miljøvennlig løsning, da det har lang levertid, er resirkulerbart og kan gjenbrukes. Dette reduserer avfallsmengden og støtter bærekraftig praksis.

Fleksibelt

PE er en svært fleksibel polymer som enkelt kan tilpasses ulike former og størrelser. Materialet blir mykt og er formbart ved oppvarming uten at materialet gjennomgår kjemiske endringer. Ved avkjøling stivner materialet i sin nye form. Det kan også enkelt sveises sammen, noe som gir strekkfaste skjøter som sikrer tetthet i rør- og kum- og tankkonstruksjoner.

Lavt vedlikeholdsbehov

Produkter i PE får en glatt overflate som krever minimalt vedlikehold. De er enkle å rengjøre og inspisere, og de motstår naturlige elementer og ytre påvirkninger som temperaturvariasjoner og UV-stråling.

Godkjent for drikkevannskontakt

PE-materialer er trygge for kontakt med drikkevann. Materialet avgir ikke lukt eller smak og egner seg derfor godt til transportering og oppbevaring av drikkevann. Dette gjør PE til et pålitelig valg for distribusjon av rent vann til husholdninger og industri.

Lav vekt og enkel håndtering

Rør og tanker i PE har lav egenvekt. Den lette vekten gjør transport, håndtering og installasjon enklere og mer kostnadseffektiv.

Snill plast med uendelige bruksområder

Av disse grunnene har polyetylen blitt et foretrukket materiale i utforming av vann- og avløpssystemer, samt tilvirkning av kummer, tanker og kulverter. Det tilbyr holdbarhet, pålitelighet og kostnadseffektivitet, og bidrar til å opprettholde høy standard for sikkerhet og kvalitet.

Stormoen, Balsfjord