Hos Haplast finner du glattekstruderte PE-trykkrør i valgfrie SDR-klasser med diameter fra 32mm til 1000mm. Vi produserer etter kundens behov og til de aller fleste bruksområder innenfor vann og avløp.

Haplast dekker ditt rørbehov

Haplast kan levere trykkrør i SDR-klasse etter ditt behov – også SDR11 med blå stripe. Vi produserer standardlengder 6 og 12 meter, kveiler og slep. Med umiddelbar nærhet til Lyngenfjorden kan vi tilby sleplengder inntil 250 meter. Andre lengder kan fås på forespørsel, se vår dimensjonstabell for oversikt over tilgjengelige produkter.

Tilgjengelige produkter

Vannrør SDR 11 med blå stripe

Avløpsrør SDR 17 med rød stripe

Valgfri SDR med eller uten stripe

Fleksible løsninger

PE-blir stadig oftere valgt som materiale til vannforsyning i Europa. PE er et sterkt og fleksibelt materiale som egner seg godt til de fleste bruksområder. PE-rør benyttes som vannledninger for drikkevann, sjøledninger, overføringsledninger og pumpeledninger eller til pumpekloakk og utslippsledninger i avløpssektoren.

Relaterte produkter

Flens med krage

Muffe og flensespiss

Bend

T-rør

Elektrosveisedeler

Reduksjon

Anboring

Innstøpningskrage

Vugger til rørgate

Lang levetid

PE er en termoplast som ikke avgir lukt eller smak, har lang levetid og er en god elektrisk isolator. Materialet er fleksibelt og reagerer ikke kjemisk med vann. PE korroderer ikke og har lang levetid (100år+). Rørene kan skjøtes med skrukoblinger og flensforbindelser men for et 100% tett resultat anbefaler vi sveiste forbindelser med speilsveis eller elektromuffesveis.

Varige løsninger

Korroderer ikke

PE korroderer ikke, reagerer ikke kjemisk på vann og er bestandig mot de fleste syrer, baser, løsningsmidler og oljer.

Fleksibel

PE-rør tåler normalt å fryse vannfylt. Dette er fordi materialet opptrer termoplastisk og utvider seg 10% når vannet fryser. Dersom røret tines opp innenfor rimelig tid, får røret tilbake sin opprinnelige form. Levetiden vil bli redusert dersom ledninger er frosne i månedslange perioder. PE rør er selv i sterk kulde slagfast og fleksibelt. Imidlertid øker materialets E -modul hurtig med synkende temperatur og materialets evne til å ta opp hurtige slag reduseres. Materialet opptrer stivere og er tyngre å bøye i sterk kulde.

Varmedelingsevne

PE er en dårlig varmeleder. Dette medfører at det tar lang tid før et rør fryser. I spesielle tilfeller kan leggedybden reduseres.

Lav vekt

PE rørene har lav vekt. Dette gir enkel transport og håndtering.

Friksjon

PE rør er slett og regnes som tilnærmet glatt. Dette gir lite friksjon og reduserer faren for avleiringer og algevekst innvendig i røret.

Slagsterkt materiale

Rørene er dimensjonert med en meget høy sikkerhet. Som hovedregel tillates trykkslag så lenge middeltrykket ligger under den angitte PN.

Lang levetid

Dagens materialer sannsynliggjør levetiden ved +20 grader og full statisk trykk, til å være >200 år. Kjemisk levetid angis til å være >500 år. Lave temperaturer og saltvann øker levetiden betraktelig.

Strekkfaste skjøter

Sluttbrukeren får et nett uten lekkasjer når VA-anlegg legges med helsveiste PE rør. Rør leveres i lange lengder, med få strekkfaste skjøter og med skjøter som ikke korroderer.